Одобриха приватизацията на части от ВМЗ-Сопот

10:21, 03 апр 19 / Политика 25 810 Шрифт:
Topnovini

Със 73 гласа "За", три - "против" и 15 "въздържал се" Народното събрание одобри предложението на Министерския съвет за приватизация на обособени части от имуществото на "Вазовски машиностроителни заводи" ЕАД-Сопот (ВМЗ-Сопот), съобщи БТА.

Според вносителя целта е да се раздържавят обособени части по три обобщени позиции от ВМЗ ЕАД Сопот, поради отпаднала необходимост от тях за реализиране на производствената и търговската дейност на дружеството. Същите не се използват и са необходими допълнителни разходи за тяхната поддръжка, се посочва още в мотивите.

"Вазовски машиностроителни заводи" ЕАД-Сопот е включено в т.нар. забранителен списък от Закона за приватизация и следприватизационен контрол. Раздържавяването на обособени части от неговото имущество се извършва от Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол след вземане на решение за това от Народното събрание по предложение на правителството.

Става думи за над 1000 дка застроени площи с предназначение "промишлена сграда", складови бази, почивна база "Чевира" в землището на село Старосел, дървопроизводствени площи.

Димитър Александров от ГЕРБ определи решението като правилно. "Когато един имот не се поддържа, неговата стойност пада, а в момента цените на имотите са на много добро ниво", обясни той. "Ако бъде осъществена сделката, потенциалният нов собственик ще развие дейност, което означава приходи за държавата", смята депутатът.

Йордан Апостолов от Обединени патриоти поиска процедурата да бъде първо пусната на явен търг.

От КРИБ и КНСБ подкрепят решението и го оценяват като полезно за българската икономика. БТПП смята, че представените документи не са достатъчни, за да се направи преценка за целесъобразността на акта, информира в доклада си по проекта икономическата парламентарна комисия.

 

Напишете коментар
Коментари: 3
1 mushaMOrie 10:57, 28 юли 21

Крутой заработок без вложений,первые деньги уже сегодня!
https://vk.cc/c3Rmmr

2 mushaMOrie 04:26, 06 авг 21

Крутой заработок без вложений,первые деньги уже сегодня!
https://vk.cc/c3Rmmr

3 mushaMOrie 00:02, 18 авг 21

Крутой заработок без вложений,первые деньги уже сегодня!
https://vk.cc/c3Rmmr

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама