Броиха повторно бюлетини в Истанбул след местните избори

07:40, 03 апр 19 / Свят 25 1052 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В 10 общини в Истанбул невалидните бюлетини бяха броени отново. Междувременно водещият кандидат в града Екрем Имамоглу (от Народнорепубликанската партия) предупреди, че има информации за изнасяне на документи от Истанбулската голяма община, предаде БНР. Имамоглу вече беше обявен за победител в мегаполиса.

Лидерът на градската организация на формацията Джанан Кафтанджъоглу посочи, че на база получените от тях протоколи очаква след повторното преброяване гласовете на Имамоглу да се увеличат с около 5 000.

Ердоган губи Истанбул, Анкара и Измир

Общинските избирателни комисии приеха жалбите за частично броене в „Байрампаша“, „Бейкоз“, „Фатих“, „Шиле“, „Чаталджа“ и „Чекмекьой“. Към тях се добавиха „Газиосманпаша“, „Юмранийе“, „Аташехир“ и „Малтепе“, но след известно време Областната избирателна комисия взе решение повторното преброяване да бъде спряно. В пет от общините Партията на справедливостта и развитието има силни позиции.

Опозиционната Народнорепубликанска партия обжалва цялостно резултатите в община „Санджактепе“ заради нередности в 2/3 от секциите. Вследствие на частично повторно преброяване в „Кадъкьой“ гласовете на нейния кандидат Екрем Имамоглу нараснаха с около 450, след като валидни се оказаха по-рано непризнати гласове.

Исканията на партията на президента Реджеп Ердоган за повторно преброяване на гласовете в част от секциите в „Бейоглу“, „Бешикташ“ и „Кадъкьой“ бяха отхвърлени.

По-рано пък Екрем Имамоглу заяви, че разполага с информация, че от общината в Истанбул се изнасят документи и се опразват кабинети. Той беше категоричен, че ще търси сметка на отговорните за всеки един грош на истанбулчани.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама