Учител отрови 23 деца в детска градина в Китай

16:00, 02 апр 19 / Свят 25 1094 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Учител в детска градина в централната част на Китай е задържан от полицията по подозрение за отравяне на 23 деца с натриев нитрит, съобщава Би Би Си и Нова Телевизия.

Малчуганите са били откарани в болница, след като са изяли сутрешната си каша забавачка в град Джиаозуо, провинция Хенан. Предварителните проучвания показаха, че храната съдържа високи нива на натриев нитрит. Полицията съобщи, че мотивът за предполагаемо отравяне все още не е ясен.

Според неназовани източници педагогът е искал да си отмъсти на колега. Инцидентът е станал миналата сряда, но органите на реда съобщиха за него едва в понеделник.

Едно от децата все още е в тежко състояние, а седем други се лекуват в болница, съобщи държавната информационна агенция Синхуа. Други 15 са освободени.

Местните медии съобщават, че учебното заведение е временно затворено и децата са разпределени в други детски градини. Натриевият нитрит често се използва като хранителна добавка за сушене на месо, но може да бъде токсичен в големи количества.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама