Марешки: Бъдещите евродепутати да положат клетва, че ще защитават само българския интерес

15:30, 02 апр 19 / Политика 25 985 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Лидерът на ВОЛЯ Веселин Марешки отправя призив към всички кандидати за Европейския парламент от различните партии да поемат публичен ангажимент и да положат клетва пред българския народ, че ще защитават само и единствено националните интереси. Ако не го правят, партиите веднага да ги изтеглят от евро-парламента.

"Избирателите у нас трябва да получат някаква гаранция, че през май няма да изпратят поредната порция послушковци, които се снишават, обслужват незнайни интереси и се скриват по време на важни за българския народ гласувания", коментира Марешки.

Той поясни, че кандидатите в листата на коалицията "ВОЛЯ – Българските Родолюбци", на която той е водач, ще го направят първи. "Ще видим кой ще има доблестта да ни последва и кой, отказвайки, ще се издаде, че патриотизмът не е сред приоритетите му", каза още Марешки.

Инициативата на партия ВОЛЯ е във връзка с последния скандален случай при гласуването на т.нар. план „Макрон“, когато от ЕП са отсъствали Светослав Малинов (ДСБ), Бареков (Презареди БГ) и Неджми Али (ДПС). Според Веселин Марешки за целия си мандат в Брюксел само това да бяха направили – да защитят интереса на българските превозвачи, щеше да е достатъчно, за да се отчет пред народа, но те не го направиха. От ВОЛЯ не приемат обяснението, че Малинов закъснял, защото имал проблеми с транспорта. Оправданието на Бареков, че е отсъствал, защото подкрепя този план, е национално предателство.

"Ако зависеше от нас, щяхме да спим там, само и само да сме навреме, защото става дума за съдбовни решения за българския народ. Тези хора пропуснаха шанса да оправдаят смисъла на своето евродепутатство. Те са пример какви хора не бива повече да изпращаме в ЕП на изборите през май", категоричен е Веселин Марешки.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама