Александър Йорданов за "премиерската мимикрия": Думите ми са извадени от контекста

08:27, 02 апр 19 / Политика 25 969 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Шестият в евролистата на ГЕРБ и СДС Александър Йорданов заяви, че думите му за „премиерска мимикрия” от 2018 г. са извадени от контекста. „То беше казано в края на една конференция, а не на самата конференция, когато вече в някакъв смисъл имаше неформален разговор и дискусия”, обясни Йорданов по bTV.

„Мимикрия става дума, когато имаме поведение като държава, което невинаги – поне аз, одобрявам. Аз не съм одобрявал поведението на Борисов и на правителството по отношение на определени действия и опити за намеса на Русия във вътрешната политика на България”, подчерта той.

Александър Йорданов и Илия Лазаров влизат в общата евролиста на ГЕРБ и СДС

Йорданов призна, че по въпроса за Русия заема по-крайна позиция. „Аз смятам, че след като България е член на ЕС и НАТО, ние трябва да водим изцяло политика, която отговаря на нашите национални интереси и тези национални интереси са да има повече България и повече НАТО в България”, изтъкна той.

„В момента правителството на Борисов не е това правителство, което беше заедно с Реформаторския блок, то е друг тип коалиция. За да го има в България това правителство в момента, една от причините е разделението на десницата, която не влезе в парламента. Следователно Борисов се съобразява в своето поведение и като премиер с формулата на това коалиционно управление. Виждате, че в тази коалиция, специално „Обединените патриоти”, има политици и партии, които са изцяло антиевропейски насочени”, посочи още Александър Йорданов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама