БСП ще поиска данни за концесията за добив на въглища в Пернишко

07:40, 02 апр 19 / Политика 25 1414 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Депутати от БСП, водени от Елена Йончева, ще поискат днес от Министерството на енергетиката информация относно концесия за добив на въглища в Пернишко.

Причината е местна мина, усвоила десетки декари земеделска земя за въгледобив, без промяна на предназначението й и без съгласието на собствениците. Миналата седмица хората от село Дивотино излязоха на протест, а областният управител на Перник Ирена Соколова заяви, че фирмата-концесионер ще бъде санкционирана.

Председателят на БСП Корнелия Нинова и Елена Йончева посетиха селото през уикенда.

Нинова е разпратила писмо до депутати и лидери на партията по места, с което ги задължава да се срещат с браншови и неправителствени организации и да събират сигнали срещу правителството. Преди време Нинова публично обяви, че ще събира факти и данни за злоупотреби, далавери или корупция на управляващите по места, предаде "24 часа".

Социалистите чакат и разрешение от пътната агенция да вземат проби от 46 конкретни участъка по магистралите и да ги дадат за изследване в независима международна лаборатория. Според Нинова така те щели да успеят да докажат, че магистралите са строени некачествено. БСП дори са заявили готовност партията да плати за изследването.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама