Направиха бургер в чест на коронацията на новия японски император

18:40, 01 апр 19 25 1144 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Хамбургери с говеждо месо с големина на футболна топка ще отбележат коронацията на новия японски император следващия месец. Идеята е на ресторант в Токио. Творението с диаметър 25 см и тегло 3 кг се състои от гъши дроб, резени от японско говеждо и прясно откъснати черни трюфели. Любопитното е, че месото ще е поставено между питки със златен прах. Всичко това на цена от 900 долара, предаде БГНЕС.

Япония обяви името на новата Ера

Новаторският бургер ще бъде приготвен от готвачите в стекхауса „Дъбова врата“ в токийския квартал "Ропонги".

"Искахме да направим нещо, за да почетем новия император и новата ера за Япония. Освен всичко друго, това ме доближава повече до моите японски корени", заяви главният готвач Патрик Шимада. 

Бургерът „Златен гигант“, който е в чест на коронацията на престолонаследника Нарухито на 1 май и отбелязва настъпването на новата имперска ера на Япония - Рейва, ще остане в менюто до края на юни, въпреки високата си цена. Заедно с бургера, клиентите решили да заплатят сумата от 900 долара, ще получат и бутилка вино.

Настоящият японски император Акихито ще абдикира в края на април, превръщайки се в първия жив монарх от 200 години насам, който ще се оттегли, за да отстъпи престола на сина си.

В Япония обаче не винаги е имало свобода за приготвянето на месо. Съществувала е 1200-годишна забрана за консумация на месо в страната - първоначално постановена през 7 век на сезонна основа. Нарушаването й водело до строги наказания. Прекратена е от император Мейджи през 1872 г.

Съвременна Япония, известна със своето суши и богатата гама от ястия с морски дарове, прегърна сърдечно американската култура на бургери от края на Втората световна война.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама