Мария Габриел води листата на ГЕРБ и СДС (обновена)

12:58, 31 мар 19 / Политика 25 1897 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Водач на листата ще е еврокомисарят Мария Габриел, която има най-много номинации. Следват сегашните евродепутати Андрей Ковачев, Андрей Новаков, Ева Майдел и Асим Адемов. На шестото, избираемо място, е бившият посланик в Македония Александър Йорданов от СДС. След него се нарежда бившият министър Лиляна Павлова, следвана от друг настоящ депутат в ЕП - Емил Радев. 17-и, последен в листата, е главният секретар на СДС Илия Лазаров.

Пълният списък изглежда така:

1. Мария Габриел, ГЕРБ, еврокомисар по цифрова икономика и общество
2. Андрей Ковачев, ГЕРБ, депутат в настоящия мандат на Европейския парламент
3. Андрей Новаков, ГЕРБ, депутат в настоящия мандат на Европейския парламент
4. Ева Майдел, ГЕРБ, сегашен европейски депутат в Европейския парламент
5. Асим Адемов, ГЕРБ, сегашен европейски депутат в Европейския парламент
6. Александър Йорданов, СДС
7. Лиляна Павлова, ГЕРБ , бивш министър на българското председателството на Съвета на ЕС
8. Емил Радев, ГЕРБ – сегашен европейски депутат в Европейския парламент
9. Ивелина Василева, ГЕРБ
10. Марин Захариев, ГЕРБ
11. д-р Иво Ралчовски, ГЕРБ
12. Младен Шишков, ГЕРБ
13. Николай Диков, ГЕРБ
14. Камен Костов, ГЕРБ
15. Йоана Йончева- Фильова, ГЕРБ
16. Жечо Станков, ГЕРБ
17. Илия Лазаров, СДС


,,Нашите политически опоненти няма да допуснат цивилизован диалог за европейските ценности, без да напомнят за бита". Това заяви финансовият министър Владислав Горанов по време на представянето на евролистата на ГЕРБ и СДС.

„Минималната заплата е нараснала с 65 %, средната с 50 %, а БВП с 40 %“. Постиженията на страна са благодарение на управлението и на доброто ни партньорство с европейските икономики. Основният ни партньор е ЕС“, допълни Горанов.

"Победата е много важна. Целта е не да смачкаш другия, това не е победа, а погром. ГЕРБ няма нужда от такава победа. В стремежа към победата не бива да губиш себе си и идеите си", така вицепремиерът Томислав Дончев поцела успех на евроизборите на СДС и ГЕРБ".

"ГЕРБ изправи България и я направи уважавана държава. Всичките ни евродепутати са уважавани и познавани лица. Инициативите им са важни за Европа и България. Имаме нужда от обединена Европа. Важно е да имаме и силен капитан – какъвто е Борисов", допълни новият председател на парламентарната група на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова.

,,Предстоят ни важни избори. Благодарение на ЕС за последните 10 години осигурихме 2 милиарда евро за финансирането на столицата ни", заключи кметът на София Йорданка Фандъкова.

Дългоочаквано беше изказването на зам.-председателят на ГЕРБ и шеф на националния предизборен щаб на партията Цветан Цветанов: ,,Да оценим това, което беше направено от всички правителства на прехода и кой допринесе за евроатлантическата ориентация. 

ГЕРБ загърби егото си и проведе разумен диалог с най-старата дясна партия. Дадохме възможност за интегритет, подчерта Цветанов. Той зададе тона на кампанията на ГЕРБ - на злобата ще се отговаря с европейска тематика.

Днес от 9 ч. младежите на ГЕРБ пазят по традиция място пред ЦИК, за да се регистрира, както и на всички избори досега, партията първа."

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама