Радан Кънев води листата на Демократична България?

19:44, 29 мар 19 / Политика 25 3150 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Възможен е изненадващ водач на листата на "Демократична България" - бившият председател на ДСБ - Радан Кънев. Два независими източника потвърдиха пред ТОПНОВИНИ, че от "Да, България" имат резерви спрямо сегашния евродепутат от средите на "автентичното дясно" - Светослав Малинов.

Лидерът на ДСБ, Атанас Атанасов е бил готов да отстъпи първото място в листата за Стефан Тафров, което не било подкрепено от голяма част от партията. 

Компромисен вариант, който се обсъжда в момента е издигането на Радан Кънев за водач на листата, което би било прието и от структурите на ДСБ, така и от коалиционните партньори от "Да, България". Преговорите между Христо Иванов, Атанас Атанасов и Светослав Малинов продължават и в момента.

По наша информация още в сряда Да България са взели решение, че Малинов като представител на по-консервативното крило в ДСБ и твърд поддръжник на оставането в ПГ на ЕНП, не може да бъде водач на коалицията.

Припомняме, че Светослав Малинов беше избран за евродепутат през май 2014 от листата на Реформаторския блок, като изпревари с преференции водача на листата - Меглена Кунева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама