Откриха нова станция за електромобили в София

17:00, 29 мар 19 25 1220 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Нова станция за безплатно зарeждане на електромобили заработи на улица "Московска'' в центъра на София. Тя ще обслужва зоната около площад "Св. Александър Невски", ул. "Раковски" и бул. "Васил Левски".

Електромобилите в София са се увеличили, похвалиха се от Столичната община. Днес на новата колонка беше демонстрирано зареждане на екокола. Токът за нея и за другите електромобили ще се плаща от "Московска 33".

''Това е съвместна инициатива на транспортното направление и на направление Зелени системи за промотиране на електрическата мобилност в града. Знаете, има решение на общинския съвет за конкурс за 25 зарядни станции, които всъщност са 50, защото те са двойни'', каза  пред БНТ заместинк-кметът на София Дончо Барбалов.

Една от големите преференции за собствениците на електромобили остават безплатните места за паркиране в центъра на София.

''Електрическите автомобили, които са само с електрическо задвижване, имат право да паркират в синя и зелена зона безплатно. За което те могат да получат стикер за Центъра от градска мобилност, който също е безплатен'', допълни Барбалов.

Новата станция дава възможност за заряд на колата на 100%, като за 40 мин. шофьорите могат да заредят 20% от капацитета на батерията си преди да тръгнат на път.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама