Запознайте се с рентабилни и устойчиви технологии от 14 държави, подходящи за всеки бизнес, селско стопанство, община и дом

18:45, 29 мар 19 25 1332 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Изложенията и конференциите  ЕЕ и ВЕИ (енергийна ефективност и възобновяема енергия), Save the Planet (управление и рециклиране на отпадъци) и Smart Cities (интелигентни градове) ще се организират от Виа Експо в периода 16-18 април, Зали 5 и 6, ИЕЦ, София. Всички, които се интересуват от тези теми, могат да се регистрират на https://viaexpo.com/bg/ за безплатен вход за изложенията и участие в съпътстващата програма.

Изложители от 14 държави предлагат възможност за инвестиция в нови решения, приложими във всяка област, както и търсят дистрибутори от балканските страни. За 10-та поредна година се реализира Австрийски павилион.


Енергията – как да произвеждаме и да пестим?

Сред продуктовите премиери са: ново поколение климатични системи, които спестяват енергия в порядък 20-60%; инсталации изгарят изгарят биомаса с влага до 120%; термопомпи постигат ефективност над 300 %; пелетиращи и биогаз инсталации оползотворяват органични отпадъци от селското стопанство;сух дървесен калиброван чипс, произведен по иновативна технология без аналог; иновация за бързо изграждане на водноелектрически централи, хибридни системи за автономно производство на енергия от слънце и вятър.

Решенията за превръщането на отпадъците в нови суровини се усъвършенстват с невероятна скорост. Интерес ще предизвика първата по рода си в Европа система за производство на тъкан от 100% рециклирани PET бутилки; шредери, които спестяват 30% от разхода за електроенергия и реализират печалба за бизнеса чрез рециклиране на дърво, хартия, строителни отпадъци; уеб базирано решение увеличава количеството рециклирани отпадъци до 80% в общините; контейнери с иновативен дизайн; Балканска електронна система за повторна употреба на отпадъци. Компактни сметосъбиращи машини са подходящи за клиенти с ограничен бюджет, заместват ръчния труд и не вдигат прах.

Впечатляващи са възможностите на умни системи за управление на ресурсите и контрол на разходите в един дом, сграда и град. Революция в терморегулирането спестява 30% от разходите за отопление; системи за сградна и индустриална автоматизация постигат висок комфорт и ефективност; умен електромер, родно производство, се определя като световна новост; лесно и забавно придвижване е възможно с първия български електрически маунтинбайк и електрически триколки, а система за предупреждение от земетресения спасява човешки животи и имущество.

Съпътстващата програма обхваща: форум “Зелени инвестиции в енергетиката”, семинар "Програма LIFE - възможности за финансиране на проекти за управление на отпадъци и кръгова икономика", конференция “Sofia Smart City Marketplace“ и др.

Брошура   За повече информация: www.viaexpo.com

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама