Париж ще приеме за първи път мач от редовния сезон в НБА през 2020

10:40, 29 мар 19 / Спорт 25 1004 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Париж ще бъде домакин на двубой от редовния сезон на НБА през следващата година за първи път, когато Милуоки Бъкс се изправя срещу Шарлът Хорнетс, съобщи лигата, цитирана от БГНЕС.

Френските звезди Тони Паркър, четирикратен шампион в НБА със Сан Антонио Спърс, и Николас Батум ще изведат Хорнетс срещу Янис Адетекумбо и Бъкс в среща на 24 януари, 2020 в зала „АкорХотелс Арена“.

Това ще бъде първото посещение на Франция за Бъкс, които играха мач от редовния сезон в Лондон през 2015, и вторият за Хорнетс, които играха във френската столица в предсезонен мач срещу Голдън Стейт Уориърс през 1994. „Шарлът Хорнетс е горд с възможността да участва в първия двубой от редовния сезон на НБА в Париж“, заяви собственикът на „стършелите“ и легенда на лигата Майкъл Джордан. „Играейки в предсезонната подготовка във Франция по време на кариерата ми, станах свидетел от близо на страстта, която имат френските фенове за НБА. Вълнуваме се, че ще станем част от това историческо събитие“, добави той.


Бъкс притежават най-добрия баланс в НБА през настоящия сезон с 56-19, докато Хорнетс са 10-и в Източната конференция с 35-39 и се борят за място в плейофите, а там в първи кръг вероятно ще ги чака Милуоки. „За нас е чест да бъдем избрани в първия двубой от редовния сезон на НБА, който се играе в Париж“, заяви съ-собственикът на „елените“ Уес Еденс. „Да играем в един от най-прекрасните градове в Европа продължава нашата цел да увеличим глобалния бранд на Бъкс“, завърши той.

Двубоят ще бъде 10-ият от НБА, който ще се проведе в бившата зала „Берси“ от 1991 година насам и 11-ият във Франция за всички времена. В първия ден от сезон 2018/19 в НБА бяха включени девет френски играчи – най-много от всички европейски страни за 12-и пореден сезон.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама