Явор Нотев: Няма да има сътресения след оставките в ГЕРБ

08:12, 29 мар 19 / Политика 25 419 Topnovini
Снимка: БГНЕС

Все още има място за смислени и аргументирани отговори на главните действащи лица в скандала. Това каза Явор Нотев, зам.-председател на Народното събрание и депутат от „Обединени патриоти“, пред БНР. Той не очаква изненади на днешното гласуване на оставките, дадени заради скандала с придобитите от висши политици луксозни апартаменти на занижени цени.

Нотев смята за добър избора на Даниела Дариткова за председател на парламентарната група на ГЕРБ, която ще заеме мястото на Цветан Цветанов. „Познавам стила й, познавам нейната откритост и решителност тогава, когато трябва служебно да постави за разглеждане и решаване важни и нелеки въпроси в областта на здравеопазването. Убеден съм, че това е добър избор“, отбеляза Нотев.

Даниела Дариткова: Скандалът с апартаментите е координирана атака срещу ГЕРБ

Поле за изява на Цветан Цветанов във времето преди изборите за ЕП има, каза Явор Нотев. Той подчерта, че енергията на Цветанов, която влага в работата си със структурите, е удивителна. Според него все пак това отсъствие от парламента няма да бъде решаващо. Зам.-председателят на НС не очаква сътресение в зала.

„Този скандал безусловно хвърля сянка. Той е в негатив на образа на хората, които бяха споменати като участници в него. На първо място – и в личен план те търпят негативи. Негативи търпят и институциите. Опит да се преодолее този ефект бяха подадените оставки. За мен основният момент, който би трябвало да бъде поучителен за цялото общество, убягва с една формулировка, която е категорично неприемлива – че такива действия, които били позволени на всички граждани и така правили всички, т.е. вписвали данъчната оценка при сделки с недвижими имоти и автомобили, били позволени на гражданите, но те не били допустими за политиците и това било в основата на скандала. С тези събития трябва да поднесат истината и ясното разбиране и тълкуване за всички български граждани. Всички граждани трябва да разберат, че спазването на законите е и в техен интерес“, коментира Нотев.

От ГЕРБ подариха маратонки на Цветанов

Той изказа мнение, че оставките няма да мотивират младите хора да гласуват на изборите. Според него е тревожно обезсърчаването и липсата на готовност младите хора да се борят, за да постигнат нещо.

По повод изказването на първия дипломат на Турция, който твърди, че Анкара се е намесила в поправките на Закона за вероизповеданията у нас, Явор Нотев заяви, че това е повод за парламентарно изслушване на външния министър.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашия коментар беше успешно пуликуван!