Става ясна предлаганата цена за българския участък на „Турски поток“

07:50, 29 мар 19 / Икономика 25 307 Topnovini
1

Днес трябва да стане ясно каква цена ще предложат за построяването на българския участък на газопровода „Турски поток“ кандидатите, допуснати в търга на „Булгартрансгаз“. На предишния етап интерес към изграждане на тръбопровода, който трябва да свърже турската и сръбската граница, проявиха три консорциума, но тръжната комисия имаше забележки към техните предложения.

Съединиха морската и сухоземната част на "Турски поток"

Поръчката е за близо 2,3 милиарда лева. Това каза при отварянето на офертите изпълнителният директор на „Булгартрансгаз“ Владимир Малинов и посочи в какъв срок трябва да бъде изградена тръбата: „Има два различни подхода, които сме допуснали, около 308 километра да бъдат изградени за 255 дни или цялото трасе от 480 километра в същият срок, или във втората възможност е да бъдат изградени тези 480 километра до края на 2020 година“.

Три компании с оферти за строителството на "Турски поток" в България

Същевременно днес изтича срокът, в който търговците на синьо гориво могат да подават оферти в търга на „Булгаргаз“. За пръв път дружеството се опитва да купи на пазарен принцип газ, различен от този, който получава по дългосрочния си договор с руското дружество „Газпром“.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани

Анкета

Ще гласувате ли на предстоящите избори?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 44 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.