Йенс Столтенберг остава начело на НАТО още две години

19:32, 28 мар 19 / Свят 25 1058 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Посланиците на държавите от НАТО са удължили днес за втори път мандата на генералния секретар на пакта Йенс Столтенберг с две години, до 30 септември 2022 година. Това съобщи пресслужбата на алианса.

Генералните секретари разполагат с първоначален мандат от четири години. Столтенберг встъпи в длъжност през 2014 г., а през 2017 г. мандатът му бе удължен до 2020 година.

Всички 29 страни-членки са гласували за удължаването на мандата.

„Съюзниците изказаха своята подкрепа за работата на генералния секретар да адаптира и модернизира НАТО, за да се подсигури, че организацията ще продължи да се вписва и в бъдеще”,  се казва в изявление на НАТО.

В съобщението се посочва, че всички съюзници изразяват подкрепа за работата на Столтенберг. Съюзниците отбелязват неговите усилия за обновяването на пакта и подготовката му за бъдещето.

Столтенберг заяви, че решението взето от 29 държави-членки за продължаването на мандата му е „чест” за него и добави: „благодаря им за това, че ми се доверяват”.

„Изправени сме пред най-големите предизвикателства за сигурността ни и аз искам да продължа да работя със съюзниците ни, за да адаптираме и модернизираме НАТО”, каза генералният секретар на НАТО.

 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама