Задържаха фалшиви тениски и спортни обувки на "Капитан Андреево"

15:50, 28 мар 19 / Крими 25 295 Topnovini

5613 текстилни изделия и 280 чифта спортни обувки със съмнения, че са произведени в нарушение на права върху интелектуалната собственост, задържаха митническите служители на "Kапитан Андреево".

Стоката е превозвана с товарен автомобил с турска регистрация, който пътувал от Турция за Румъния. Камионът е селектиран за щателна митническа проверка, при която се установява, че количеството на групажната стока от 678 колета съвпада с обявеното, но част от нея носи емблеми на световни марки. При проверката са открити 1568 тениски с логото на 17 световноизвестни марки, сред които „Adidas“, „Tommy Hilfinger“, „Armani“, „Fila“, „levis“, 1849 спортни комплекта с логото на „Lacoste“, „Puma“, „Philip Plein“ и 2196 шапки, по-голяма част с надписи „Air Jordan“. Откритите 280 чифта спортни обувки носят  фигуративното и словестно изображение на „Nike“.

През последните две седмици на месец март, митническите служители на МП Капитан Андреево са задържали над 10 000 текстилни изделия, обувки и чанти със знаци на регистрирани търговски марки.

В изпълнение на Европейския Регламент 608/2013 относно защитата на правата върху интелектуалната собственост и Закона за марките и географските означения, имитациите са задържани и за случая ще бъдат информирани правопритежателите на търговските марки.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашия коментар беше успешно пуликуван!