Спецакция и в захарния комбинат на Арабаджиев в Пловдив

10:39, 28 мар 19 25 1781 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Специализираната прокуратура извършва процесуално-следствени действия в "Захарен комбинат" АД - Пловдив.

Специализиран екип от прокурори, следователи и полицаи, под ръководството на Специализираната прокуратура, извършва процесуално-следствени действия по адреси на търговски дружества– претърсвания и изземвания, разпити на свидетели.

От сградите на „Захарен комбинат“ АД – Пловдив са иззети мобилни телефони, компютри, пълномощни и документи, свързани с офшорна собственост.

По неофициална информация комбинатът е собственост на Ветко Арабаджиев. Следите на истинските собственици на захарния завод водят към компании, регистрирани в Англия, Кипър, САЩ и Ирландия.

Над хиляда работници и служители на пловдивския Захарен комбинат така и не можаха да се пенсионират поради липса на удостоверения за трудовия стаж. Фирмата, която ги е осигурявала, беше преименувана, а неин собственик от 2011 г. е офшорка от Великобритания. Другата фирма, която също стопанисва предприятието, не се явява юридически приемник на приватизатора, казват от Инспекцията по труда.

Заради стотиците молби за съдействие, които са получили в Районното управление по социално осигуряване в града под тепетата, има подадени сигнали до прокуратурата и полицията с искане да се установи къде е безценният архив.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама