Изложба „Цветна пролет 2019“ отвори врати в Международния панаир в Пловдив

12:00, 27 мар 19 / Общество 25 2224 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

С по-голямо разнообразие от декоративна растителност и принадлежности за градинарството стартира изложбата „Цветна пролет 2019“ в Международен панаир Пловдив. Тя продължава от 27 до 31 март, изложителите са над 40, а ангажираните площи - с 52% повече от миналата година. Така посетителите специалисти и любители ще могат да направят по-добър избор съобразно своите интереси.

„Цветна пролет“ продължава една от основните линии на селскостопанската изложба „Агра“ с предлагането на посадъчен материал за създаване на плодови и зеленчукови насаждения. Повечето видове овошки – основно череша, кайсия, слива, праскова, са от сортове, даващи по-големи плодове, което ги прави много подходящи за натурални сокове. Може да се видят и новите разработки на Института по овощарство за по-богата и по-качествена реколта.

Вниманието грабва колекцията от десетки видове разсад за градински и стайни цветя, произведени в Гърция. Те се отличават с по-едри цветове и по-наситени багри.

Посетителите са впечатлени от петметровите палми и магнолии, както и от атрактивно оформени дръвчета. Декоративната растителност е акцент на „Цветна пролет 2019“ и е представена с много по-широк асортимент от миналата година.

Изложбата демонстрира цялостни решения за зеления дизайн. Предлага се богата гама от аксесоари за аранжиране на външни и вътрешни пространства. Тук може да се намерят занаятчийски произведения от дърво и керамика, саксии и кашпи с разнообразни форми и цветове, арт предмети.

Специализираната изложба за цветя, декоративна растителност, градинско оборудване и аксесоари отново дава възможност на професионалисти и любители да се запознаят с иновациите в тази област, с модерните тенденции във флористиката и озеленяването. Участниците показват традиционни и екзотични цветя, семена и разсад, декоративна растителност, различни видове овошки, инструменти и принадлежности, препарати за растителна защита и торове, саксии и керамични изделия, ръчно изработени сувенири, биопродукти, както и украса за Великден.

„Цветна пролет 2019“ се организира в рамките на Дните на семейството, свободното време, хобито и модата, които ще продължат до 31 март и включват още: Международна изложба „Природа, Лов, Риболов“ (от 27 март), Европейски панаир на предприятия от социалната икономика (от 28 март), Италиански фестивал на красотата и прическата (от 29 март), киноложки изложби (от 30 март). Красивите пъстрите експозиции може да се видят от 9 до 18 ч., в неделя – до 14 часа, срещу билет от 5 лева, който дава достъп до всички прояви, а за ученици, пенсионери и инвалиди струва два лева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама