Румен Чолаков от Клуб "Милениум": На евроизборите залагаме на млади политици

08:45, 27 мар 19 / Политика 25 540 Topnovini
БГНЕС

Румен Чолаков, председател на Клуб "Милениум", ще е водач на евролиста, подкрепена от НДСВ и "Новото време". Според него има голям недостиг на кандидати, за които да гласуват проевропейски настроените българи. Двете основни цели на клуб "Милениум" са задълбочаването на евроинтеграцията и управлението на страната от професионалисти.

"Ние започваме с едно предложение, което досега никога не е правено в българската политика", заяви Чолаков и обяви, че от клуб "Милениум" ще предложат на европейските избори листа от 17 кандидати, всички под 35 години, неучаствали в политиката досега.

Според Чолаков Европа е изправена пред едни от най-важните си избори, изтъквайки сблъсъка между неговото поколение, което той определя като "най-европейското в историята на човечеството", и силите на "дезинтеграция и национализъм".

За него процесът около Brexit е показал, че когато младите не участват, други поколения взимат решения вместо тях.

"Голямата разлика между това, което правим ние, и това, което е било тогава, е, че в нашата листа няма да има месия. Ние не слагаме някой политик отпред и след това малко млади хора отзад, които да бъдат за цвят (...) Ние казваме, че цялата листа трябва да бъде нови лица". Така Чолаков отговори на върпос за паралелите, които се правят между тях и предишни движения, асоциирани с НДСВ и "Новото време" - двете политически сили, които сега ги подкрепят. Чолаков каза, че НДСВ и Новото време са близки до техните разбирания.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашия коментар беше успешно пуликуван!