Облаците ще се задържат и в сряда, на места ще превали

07:15, 27 мар 19 25 904 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В сряда над източната половина от страната и в планините ще остане предимно облачно, на места ще има слаби превалявания. Над северозападната част от страната ще има значителни разкъсвания и намаления на облачността. През нощта вятърът временно ще отслабне.

Ще духа до умерен северозападен вятър, който по-късно ще се ориентира от север-североизток. Минималните температури ще са от 3 до 8 градуса. Дневните ще се понижат още и максималните ще са между 12 и 17 градуса.

Над Черноморието ще е предимно облачно, на места със слаби валежи от дъжд. Преди обяд ще духа до умерен вятър от северозапад, който по-късно ще се ориентира от североизток. Максималните температури ще са 12-13 градуса. Температурата на морската вода е 9-10 градуса. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.

Над планините ще е предимно облачно, главно преди обяд, на отделни места с превалявания от дъжд, над около 1500 метра - от сняг. След обяд облачността ще започне да се разкъсва и намалява и ще е почти без валежи. Ще духа умерен до силен северозападен вятър, който вечерта ще се ориентира от север-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 4 градуса, на 2000 метра - около минус 1 градуса.

В четвъртък от север-североизток понижението на температурите ще продължи. Ще бъде почти без валежи, с разкъсана облачност, над много райони до слънчево. Ще е най-хладно, с преобладаващи максимални температури между 8 и 13 градуса, а минималните ще са между минус 1 и 4 градуса.

В петък времето ще се задържи без съществена промяна, но минималните ще се понижат с още градус-два и с най-голяма вероятност в котловинните полета на Западна България ще има слани.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама