Румънците ще подкрепят протеста на нашите превозвачи в Страсбург

09:04, 26 мар 19 / Общество 25 567 Topnovini

В сряда български и румънски превозвачи ще протестират пред Европейския парламент в Страсбург. Организаторите се надяват, че техни колеги от други страни също ще се включат. Задължението за връщане на автомобила "у дома" е основният проблем за родните превозвачи. Причините са географски, финансови и екологични. Това обясни Ангел Траков, председател на Управителния съвет на Съюза на международните превозвачи, пред БНТ.

"Подготвяме протест в Страсбург. Браншът е страшно огорчен от това, което се случи вчера в Европейския парламент", каза Траков.

Българските превозвачи са наели един самолет за 110 човека, които ще участват в протеста. Допълнително три самолета ще пристигнат от северната ни съседка. Според Траков наши сънародници, които живеят в близост до Страсбург, също ще се включат в протеста.

Превозвачите са най-притеснени от текста, който ги задължаващ да връщат автомобила "у дома" поне веднъж на четири седмици. Като причини Траков изтъкна географското положение на страната, големия финансов ресурс, който е необходим, както и екологични причини.

"Икономиката на България не е така развита, както в (другите) европейски държави... Условията не позволяват да се връщат на четири седмици. Всичко останало са разходи, които натоварват допълнително разходи на транспортната услуга и трябва да е ясно, че в крайна сметка се трупа върху себестойността на всеки един продукт, което засяга обикновения европейски гражданин", обясни Траков и акцентира, че разходите не са основният проблем, а преди всичко географското положение на България.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашия коментар беше успешно пуликуван!