Кампанията „Великден за всеки – дари празник на баба и дядо“ стартира с ято бели гълъби

16:41, 25 мар 19 25 928 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„На днешния ден, на големия християнски празник Благовещение, заедно с лицата на компанията, с партньорите, с благословението на Негово Светейшество, даваме старт на четвъртото издание на кампанията „Великден за всеки – дари празник на баба и дядо“. Денят е прекрасен, слънчев, зареден с енергия, с топлина, с прераждащата сила на пролетта, което ни дава надежда, че и този път ще успеем в кампанията за Великден да стигнем до хиляди български пенсионери, до най-бедните от тях и да им дадем подкрепа за великденската трапеза“ - с тези думи омбудсманът обяви началото на инициативата, която се провежда под нейната егида за четвърта поредна година. Събитието се състоя в шатрата на социалната кухня в двора на православния храм „Св. Св. Кирил и Методий“ и стартира с молебен за здраве и успех.

Манолова подчерта, че от предишните три издания кампанията „Великден за всеки“ е събрала над 1 500 000 лв., с които са зарадвани с ваучери от по 20 лева 75 000 пенсионери и още хиляди с хранителни пакети.

„Днес двете кампании на омбудсмана – социалната кухня, която работи от 17 декември м.г. и дава топъл обяд на близо 700 души всеки ден и кампанията за Великден някак естествено се сляха. Това става възможно благодарение на партньорите. Смятам, че когато има добри дела, те трябва да бъдат огласени“, подчерта омбудсманът.

Омбудсманът благодари специално и на лицата на „Великден за всеки“ - Анелия, Криско, Тити Папазов, актрисата Деси Бакърджиева и колегата й Тончо Токмакчиев, както и на партньорите на кампанията - Българският Червен кръст, Националният осигурителен институт, „Български пощи“ ЕАД, Държавната агенция за безопасност на храните, на зам.-кмета на столичната община Дончо Барбалов, търговските вериги и доброволческите организации.

„Отново ще се събират средства по банкова сметка, разкрита специално за целите на кампанията от БЧК, на онлайн платформата на БЧК и със SMS на 1255“, обобщи Манолова. Тя подчерта, че в магазините ще се реализира и акцията „Купи и сподели“, в която доброволци ще набират трайни хранителни продукти за великденската трапеза на възрастните и социално слаби хора.

 

За успех на инициативата към небето полетяха и ято бели гълъби, символ на Благовещение, на надеждата и вярата в доброто.

Накрая Деси Бакърджиева, Анелия и общественият защитник се включиха и в раздаването на топлата рибена супа на хората в социалната кухня.

Четвъртото издание на „Великден за всеки“ отново набира парични средства и хранителни продукти за пенсионерите, които няма да получат надбавка за големия християнски празник. Идеята е да бъдат подпомогнати хората, чиято пенсия надвишава с малко минималния праг от 348 лева.

По утвърдени списъци на НОИ средствата ще бъдат обърнати във ваучери, всеки на стойност по 20 лева, с които възрастите хора ще имат възможност да пазаруват в 5 000 обекта в цялата страна. Пенсионерите ще получават своите ваучери в пощенските клонове по места.

Средства отново се набират по банкова сметка в УниКредит Булбанк, разкрита конкретно и единствено за целите на кампанията, чиито титуляр е Български Червен кръст.
IBAN: BG53UNCR70001522802795
Банков код: UNCRBGSF
Или със SMS 1255 - на стойност 1 лев, освободен от ДДС
Чрез on-line дарения от България и чужбина на сайта на БЧК –
www.redcross.bg

 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама