Красимир Каракачанов свиква кръгла маса за интеграция на ромите

08:00, 26 мар 19 / Политика 25 1137 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Вицепремиерът по обществения ред и сигурността, министър на отбраната и председател на ВМРО - БНД Красимир Каракачанов свиква кръгла маса за Концепцията за интеграция на ромите, съобщиха от пресцентъра на партията.

Дискусията ще започне в 14:00 часа в Гранитната зала на Министерски съвет.

Каракчанов е поканил общественици, интелектуалци и представители на гражданското общество, за да чуе тяхната позиция за мерките, които държавата трябва да предприеме за справяне с проблема с маргинализираните цигански общности. След предварителна съгласувателна процедура с министерствата, вицепремиерът иска да чуе и хората, които формират обществените нагласи и имат своята професионална ангажираност и тежест в областите, в които работят и са лидери на мнение. На разговора са поканени професори, академици, интелектуалци, артисти, представители на НПО-та, журналисти и граждани.

Преди два месеца Красимир Каракачанов представи пред обществото Концепция за промени в политиката за интеграция на ромския етнос в Република България и мерките за реализацията им. Тогава той заяви, че ако концепцията не се реализира, ВМРО няма място в управлението на държавата.

От ВМРО посочват, че депутатите от партията са направили първите законодателни инициативи за интегриране на концепцията в законодателството и са предложили промени, които да обвържат изплащането на социални помощи с ограмотяване, повишаване на трудовата квалификация и социализацията. По места общинските съветници и кметове на ВМРО са направили нужните стъпки за описване на незаконните постройки и започване на процедура за премахване на гетата, отбелязват от пресцентъра.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама