Духът на Япония завладява Пловдив през май

15:00, 30 мар 19 / Култура 25 1198 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

За първи път артисти от Япония гостуват у нас, за да представят изкуството Икебана с работилници и тематична изложба в Пловдив. Събитието ще се състои от 16-ти до 19-ти май в Пловдивски Културен Институт. Специални гости ще бъдат изявените икебана артисти от Токио г-жа Eikou Sumura и г-жа Yuka Ohkubo.

„Проектът Sogetsu Ikebana Art има за цел да популяризира японското изкуство и начините на аранжиране на цветя, разработени в най-модерното училище за Икебана в света, с представители от над 100 страни – Sogetsu School of Ikebana“, споделят организаторите на събитието.

На 16-ти май от 18:00 часа в Експозиционната зала на Пловдивски Културен Институт ще се състои Официалното откриване на Изложбата Sogetsu Ikebana Art, на която в рамките на три дни ще бъдат представени уникални авторски инсталации на японските артисти.

През следващите два дни – 17-ти и 18-ти май ще се състоят и тематичните работилници за напреднали икебанисти в 4 сесии под ръководството на г-жа Eikou Sumura. А за всички, които нямат опит в това изкуство, но искат да се докоснат до неговата магия, ще имат възможност да се включат в работилницата под надслов „Да направим заедно своята първа икебана“ на 19-ти май.
„Изработването на икебана стимулира креативността, засилва връзката и отговорността към природата, създава естетическа наслада на и изгражда усет към красивото и приятното в нашето ежедневие. Очакваме всички пловдивчани и гости на града от 16-ти до 19-ти май в Пловдивски Културен Институт, за да споделим това невероятно преживяване“.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама