Духът на Япония завладява Пловдив през май

15:00, 30 мар 19 / Култура и наука 25 465 Topnovini

За първи път артисти от Япония гостуват у нас, за да представят изкуството Икебана с работилници и тематична изложба в Пловдив. Събитието ще се състои от 16-ти до 19-ти май в Пловдивски Културен Институт. Специални гости ще бъдат изявените икебана артисти от Токио г-жа Eikou Sumura и г-жа Yuka Ohkubo.

„Проектът Sogetsu Ikebana Art има за цел да популяризира японското изкуство и начините на аранжиране на цветя, разработени в най-модерното училище за Икебана в света, с представители от над 100 страни – Sogetsu School of Ikebana“, споделят организаторите на събитието.

На 16-ти май от 18:00 часа в Експозиционната зала на Пловдивски Културен Институт ще се състои Официалното откриване на Изложбата Sogetsu Ikebana Art, на която в рамките на три дни ще бъдат представени уникални авторски инсталации на японските артисти.

През следващите два дни – 17-ти и 18-ти май ще се състоят и тематичните работилници за напреднали икебанисти в 4 сесии под ръководството на г-жа Eikou Sumura. А за всички, които нямат опит в това изкуство, но искат да се докоснат до неговата магия, ще имат възможност да се включат в работилницата под надслов „Да направим заедно своята първа икебана“ на 19-ти май.
„Изработването на икебана стимулира креативността, засилва връзката и отговорността към природата, създава естетическа наслада на и изгражда усет към красивото и приятното в нашето ежедневие. Очакваме всички пловдивчани и гости на града от 16-ти до 19-ти май в Пловдивски Културен Институт, за да споделим това невероятно преживяване“.

 

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани

Анкета

За или против сте да бъде създаден Икономически кризисен щаб?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 29 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.