Рони О‘Съливан отново начело на световния снукър

13:30, 25 мар 19 / Спорт 25 996 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Рони О‘Съливан се завърна на първата позиция в световната ранглиста по снукър, след като надигра в оспорван финал Нийл Робъртсън с 13:11 фрейма в дебютното издание на Шампионата на тура в Ландъдно. Петкратният световен шампион сложи край на четиригодишния престой на върха на Марк Селби.

Ракетата бе за последно номер 1 през 2010 и на 43-годишна възраст се превръща в най-възрастният, който оглавява ранглистата след шесткратния световен шампион Рей Риърдън, който достига върха на 50 години, пише БГНЕС.

Успехът бе пети за Гения от Чигуел в ранкинг турнири в едва седмото му появяване в надпревара от най-висока категория.

„Никога не съм бил завладян от идеята да бъда номер 1, защото ако бях, щях да играя в повече турнири. Да достигна до върха, играейки в половината от надпреварите, в които участват останалите играчи, е може би едно от най-големите постижения изобщо в спорта“, разкри след края на мача О‘Съливан.

Освен че се завръща на първото място, англичанинът се изравнява и по брой титли от ранкинг турнирите с великия Стивън Хендри – и двамата вече имат по 36.

Иначе в Ландъдно О‘Съливан бе принуден да се бори срещу Робъртсън, който не успя да му окаже сериозна съпротива във финала на Шампионата на играчите в Престън, когато загуби с 10:4. Третата и последна сесия от сблъсъка за титлата започна при равенство 8:8, като австралиецът изравни отново резултата при 10:10, след като изоставаше на старта на втората сесия с 6:3 фрейма. 43-годишният британец обаче успя да затвори успешно мача след грешка на Гръмотевицата от Мелбърн по черна топка и печеливш брейк от 89 точки.

Петият триумф на „Ракетата“ в ранкинг надпревари определено му дава самочувствие преди световното първенство в Шефилд, започващо на 20 април, където той ще се бори за своята шеста титла.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама