Във вторник ще е топло, на места започват дъждове

07:10, 26 мар 19 25 645 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Във вторник ше се заоблачи и над Югоизточна България и над страната облачността ще е значителна. На много места, главно около и след обяд ще превали дъжд. Вятърът ще се ориентира от северозапад, в Източна България - от север-североизток, ще е до умерен и с него ще започне да прониква студен въздух. Температурите ще се понижат и преобладаващите максимални ще бъдат между 12 и 17 градуса, все още на места в Югоизточна България до 20 градуса.

Над Черноморието ще се заоблачи, но все още ще е без валежи. Ще духа до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури на въздуха ще са между 13 и 18 градуса. Температурата на морската вода е 10 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините облачността ще е значителна и на много места ще превали дъжд, над 1700 метра - сняг. Ще духа умерен северозападен, по билата - югозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 7, на 2000 метра - около 1 градуса.

В средата на седмицата от север-североизток понижението на температурите ще продължи. В сряда над източната половина от страната и в планините ще остане предимно облачно, на места със слаби превалявания. Над северозападната част от страната ще има значителни разкъсвания и намаления на облачността.

В четвъртък ще е почти без валежи, с разкъсана облачност. Ще е най-хладно, с преобладаващи максимални температури между 8 и 13 градуса, а минималните ще са между минус 2 и 3 градуса.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама