Първо в ТОПНОВИНИ: Фалшива новина за Цветанов разтресе интернет!

15:21, 24 мар 19 / Политика 25 2158 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Фалшива новина разтресе интернет пространството. Неизвестният сайт с ляв уклон bgnovinite.eu сподели информация, че председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов е подал оставка от Съединените щати.

Анонимният сайт твърди, че Цветанов е депозирал оставката си, а в момента течало спешно обсъждане дали да се приеме или не. ТОПНОВИНИ разговаря с източници от управляващата партия, които заявиха, че новината е абсолютно измислена. Цветанов не е подавал оставка, а дори по път за Щатите е получавал есемеси за подкрепа от цялата страна.

Сайтът bgnovinite.eu функционира от няколко години, но е анонимен. Специалисти по онлайн маркетинг твърдят, че поредица от подобни медии се използват за светкавично тиражиране на непроверена информация в интернет. По непотвърдени данни, над 210 подобни сайта се активират в предизборни периоди. Голяма част от тях бълват антиевропейска и проруска пропаганда, ксенофобия и национализъм. Повечето от заглавията в тях звучат скандално, снимките се използват без разрешение, а информациите са напълно измислени. На практика, голям брой подобни анонимни сайтове може да се управляват дори от един човек.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама