Първо в ТОПНОВИНИ: Фалшива новина за Цветанов разтресе интернет!

15:21, 24 мар 19 / Политика 25 1365 Topnovini
1

Фалшива новина разтресе интернет пространството. Неизвестният сайт с ляв уклон bgnovinite.eu сподели информация, че председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов е подал оставка от Съединените щати.

Анонимният сайт твърди, че Цветанов е депозирал оставката си, а в момента течало спешно обсъждане дали да се приеме или не. ТОПНОВИНИ разговаря с източници от управляващата партия, които заявиха, че новината е абсолютно измислена. Цветанов не е подавал оставка, а дори по път за Щатите е получавал есемеси за подкрепа от цялата страна.

Сайтът bgnovinite.eu функционира от няколко години, но е анонимен. Специалисти по онлайн маркетинг твърдят, че поредица от подобни медии се използват за светкавично тиражиране на непроверена информация в интернет. По непотвърдени данни, над 210 подобни сайта се активират в предизборни периоди. Голяма част от тях бълват антиевропейска и проруска пропаганда, ксенофобия и национализъм. Повечето от заглавията в тях звучат скандално, снимките се използват без разрешение, а информациите са напълно измислени. На практика, голям брой подобни анонимни сайтове може да се управляват дори от един човек.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани