Странни звукове предизвика паника в парижкия „Дисниленд“

14:45, 24 мар 19 / Свят 25 1257 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Съмнителни шумове, приличащи на гърмежи, предизвикаха паника сред посетителите напарижкия атракционен парк "Дисниленд", предадоха световните агенции.

Но полицейски източници уточниха, че е нямало изстрели, а подозрителните звуци са дошли отнеизправен ескалатор. При създалата се паника няколко души са получили леки наранявания.

"Имаше паническо бягство, дължащо се на силен звук, вероятно причинен от асансьор или ескалатор", каза един от служителите в парка, пожелал анонимност. "Цареше страшна паника", сподели една от свидетелките, представила се като Алексия. "Всички мислеха, че това е въоръжена атака. Навсякъде имаше полиция и ни изведоха през авариен изход", допълва тя. 

Гостите в търговската зона на парка, където е станал инцидентът, са били призовани да останат в помещенията, докато бъде извършена проверката. Тревогата се оказала фалшива. "Фалшива тревога, силите за сигурност потвърдиха, че няма заплаха", заяви френското Министерство на вътрешните работи.

Комплексът от тематични паркове е разположен на 30 км източно от Париж е една от най-посещаваните туристически дестинации в Европа.

Атракционът "Дисниленд" в Париж, единственият по рода си, открит в Европа, е привлякъл над 320 млн. посетители, откакто беше открит през 1992 г. В него са назначени 16 000 служители и обектът генерира над 6% от туристическите приходи на Франция, припомнят агенциите.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама