Макрон връща популярността, която имаше преди кризата с ,,Жълтите жилетки"

13:45, 24 мар 19 / Свят 25 1101 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Френският президент Еманюел Макрон си връща популярността отпреди кризата с "жълтите жилетки", започнала през ноември, пише в заглавие в. "Журнал дю диманш".  

За месец рейтингът на Макрон се е повишил с един процентен пункт и в момента е 29 процента, сочат данни от редовната месечна анкета на центъра Ифоп, поръчана от френското издание. Вече три месеца президентът става все по-популярен в страната си. И за първи път от август м. г. делът на недоволните от Макрон французи е под 70 на сто.

Подобрението обаче се дължи само на засилената подкрепа за Макрон сред привържениците на собствената му партия "Република, напред!" (88 на сто) и сред французите, гласуващи за политическите й съюзници - партията "Демократично движение" и центристите от Съюза на демократите и независимите. Подкрепата за президента е нараснала най-много сред двете последни партии - с по 15 процентни пункта, показват резултатите, анализирани от ТАСС.

Постепенно нараства и популярността на френския премиер Едуар Филип. През последния месец рейтингът му се е увеличил с 2 пункта до 33 на сто. 

Допитването е осъществено от 15 до 23 март по интернет и по телефона с 1929 души над 18 г. при възможна грешка от 1 до 2,2 процента, допълва "Журнал дю диманш". 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама