Проект на образователното министерство връща в училища 120 000 деца

11:45, 24 мар 19 25 1227 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Стартирахме проект „Подкрепа за успех“, в който ще бъдат включени 120 000 деца в риск от отпадане от образователната система, възпитаници на 1 500 училища. Това каза директорът на Дирекция „Приобщаващо образование“ към Министерството на образованието и науката и ръководител на проекта Грета Ганчева.

„Целта е проектът да адресира проблемите на децата, които срещат трудности в ученето и имат пропуски при усвояването на учебното съдържание. Идеята е да се работи допълнително с подрастващите, които са в риск от отпадане от образователната система. Методите, които ще се ползват, са обучения по учебните предмети. Целта е да се преодолеят пропуските, които учениците имат в ученето и в усвояването на знанията си в учебните предмети, за да могат да се включат по-успешно в образователния процес и в живота на училището. И да бъдат активни участници в цялостната образователна система“, обясни тя.

По думите ѝ проектът ще подпомогне да не се достигне до тяхното отпадане от училище. „Да бъдат подкрепени с различни мерки, включително чрез работа с родителите, чрез занимания по интереси, като една част от дейностите“, коментира Ганчева.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама