Кандидат-журналистите в СУ пишат по темата „За няколко лайка повече“

10:35, 24 мар 19 25 1263 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

350 кандидат-студенти пишат по темата „За няколко лайка повече“ на изпита по журналистика в Софийския университет. 

С писмения изпит по журналистика стартира първата кандидатстудентска сесия на Софийския университет "Св. Климент Охридски" за учебната 2019/2020 г. Проф. Ренета Божанкова, зам.-ректор на Алма матер, приветства всички кандидати с добре дошли в най-старото висше училище в България на първия изпит от кандидатстудентската кампания за тази година. 

Тя пожела в днешния пролетен и слънчев ден настроение, дълбока мисъл, равновесие на знанията и чувствата и изрази увереност, че кандидатите са подготвени за този изпит и ще покажат най-доброто, на което са способни, за да зарадват родителите и учителите си. 
 
Изпитът по журналистика има за цел да оцени способността на кандидат-студентите да създават цялостен и завършен писмен текст (аргументативно есе) по зададена тема. По традиция темите за писмения изпит по журналистика са от съвременния обществен, политически, икономически и културен живот, отразен в българския периодичен печат, в радиото, телевизията и в интернет. Изпитната комисия формулира темите непосредствено преди изпита. 

В балообразуването на бакалавърските програми по „Журналистика“ и „Връзки с обществеността“ влизат оценките от писмения и от устния изпит по журналистика. В специалност „Книгоиздаване“ ще се взима само по-високата оценка от двата конкурсни изпита и има възможност по избор за кандидатстване в тази специалност с оценките от матурите по „Български език и литература“, „История и цивилизация“, „Философски цикъл“ и чужд език.

Писменият изпит по журналистика ще продължи три астрономически часа. 

От 14.00 ч. днес започва изпитът по математика I за кандидат-студенти в Софийския университет.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама