Превозвачите готвят протест срещу пакет ,,Мобилност" и в София

14:30, 23 мар 19 / Общество 25 520 Topnovini
1

Българските превозвачи излизат на протест срещу гласуването и приемането на мерките в Пакет "Мобилност" и в София. Това са решили от Камарата на автомобилните превозвачи в България, Националното сдружение на българските превозвачи и Асоциацията на българските предприятия за международен превоз и пътища.

Ще настояваме в пакета "Мобилност" да има гаранции за националния ни интерес

Демонстрацията у нас също ще се състои на 27 март, като участниците ще организират и протестно шествие, което ще завърши пред сградата на Европейската комисия.

Организаторите на протеста посочват, че той е наложителен, защото приемането на Пакет "Мобилност" застрашава българската икономика. Според родните превозвачи той е средство за унищожаване на икономиките на периферните европейски държави и за ограничаване на достъпа до вътрешния пазар.

 

Те са категорични, че ще отстояват правата си до край и ако е необходимо, дори ще започнат инициатива за излизането на България от Европейския съюз.

Припомняме, само преди дни стана ясно, че българските превозвачи готвят нов протестсрещу Пакета "Мобилност" в Страсбург. Причината е възможността пакетът да влезе в дневния ред на пленарната сесия на ЕП следващата сряда.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани