Премиерът Борисов прие оставката на Цецка Цачева

14:04, 23 мар 19 / Политика 25 3339 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Министър-председателят Бойко Борисов прие оставката на министъра на
правосъдието Цецка Цачева.

Цецка Цачева подава оставка

Двамата разговаряха и обсъдиха свързаната с името й имотна сделка. Пред
премиера министър Цачева заяви решението си, че подава оставка и не желае
създалото се напрежение да се пренася върху работата на правителството.

Цачева и Рашидов са се сдобили с нови апартаменти при преференциални условия

Както съобщихме по-рано днес правосъдната министърка Цецка Цачева депозира оставка заради купения от нея евтин апартамент в столичния квартал „Изток“.

,,Категорично премиерът Борисов не е оказвал натиск върху мен, не желая името ми да му тежи". Това коментира пред журналисти в Стара Загора министърът на правосъдието в оставка Цецка Цачева. 

„Оставката е личен акт. Във времето назад съм доказала, че мога да нося отговорност.

Поех отговорността за загубата на президентските избори еднолично. И това се доказа веднага след това на проведените парламентарни избори, на които партията ГЕРБ е и към този момент управляваща мандатоносител на кабинета „Борисов“ 3. Не желая по никакъв начин името ми да тежи на премиера Борисов в тази вече предизборна кампания, нито пък на МС, на правителството като цяло, поради което считам, че решението ми е правилно, а то е споделено и от министър-председателя“, коментира Цачева и подчерта, че за нея е важно да реагира тук и сега и го е направила още рано тази сутрин, след като е имала готовност и във вчерашния ден да подаде оставка. 

„Така се носи отговорност според мен. Натиск върху мен категорично не е имало от страна на премиера. Отношенията ни са коректни. Проведохме спокоен разговор тази сутрин, но при така създалата се ситуация, когато вървят проверки, считам, че един правосъден министър не може да изпълнява функциите си. Това, което премиерът ми каза днес, след като му обясних за какво става дума, е че подкрепя моето предложение аз да подам оставка“, каза още Цецка Цачева.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама