Цачева сезира главния прокурор и антикорупционната комисия за апартамента си

10:47, 22 мар 19 / Политика 25 1372 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Правосъдният министър Цецка Цачева е сезирала тази сутрин главния прокурор и антикорупционната комисия във връзка с апартамента си. Тя е поискала да бъдат извършени всички проверки за придобития от нея имот. Цачева е настояла резултатите от проверката да бъдат публично оповестени:

"Като бъдат проследени средствата, с които е придобит имотът и установено има ли конфликт на интереси с фирмата продавач, има ли злоупотреба с власт, както и други нарушения, при договорните ми отношения с фирмата продавач! Готова съм да сътруднича на проверките! Давам съгласието си да бъде разкрита единствената сметка, с която разполагам! Нямам офшорни сметки, нямам търговски дружества, нямам свързани лица, с които при властовите ми позиции да съм имала контакти. До приключване на проверките и съответните резултати няма да коментирам повече! Повтарям, цената е за имот в груб строеж".

Не може да се говори за "поправка Артекс" при промяната на Закона за устройство на територията, категоричен е един от вносителите -депутатът от ГЕРБ Александър Ненков. Той поясни, че законът няма ретроактивно действие и не е сигурен, че строителната фирма се е възползвала от някакви облекчения.

"Що се отнася до конкретния проект, нито има някакво отношение към този обект. Спорно изобщо дали има отношение законопроектът към съответната фирма и съответния обект, така че „поправката Артекс“ ми звучи не много коректно. По-скоро е подвеждащо! Напротив, аз лично се запознах, не са се възползвали. Законът няма ретроактивно действие! Никъде не е описано това нещо! Не е въпрос на закон дали те са се възползвали, или не. Аз казвам, че закона никъде не е описано, че важи с някаква задна дата, напротив, той е имал идеята „оттук занапред“. Оттам нататък, какво се е случило след това, как е продължил техният обект….“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама