ЕС готов да отложи Брекзит за 22 май, ако споразумението на Мей мине в парламента

19:35, 21 мар 19 / Свят 25 1287 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Европейският съюз е съгласен да отложи Брекзит за 22 май, ако британският парламент одобри другата седмица споразумението за развода, договорено от премиерката Тереза Мей, гласи проектокомюнике на срещата на върха на ЕС в Брюксел, цитирано от Ройтерс.

В текста, който се основава на заключения, обсъдени от лидерите на останалите 27 страни членки на блока, се отбелязва, че не може да бъдат внасяни промени в сделката, предава БТА.

"Европейският съюз се ангажира да се съгласи, преди 29 март 2019 г., на удължаване (на процеса на Брекзит) до 22 май, при условие че Споразумението за оттеглянето (на Великобритания от блока) бъде одобрено от Камарата на общините следващата седмица", пише в проектокомюникето. Подчертава се, че "предвид факта, че Обединеното кралство не възнамерява да организира избори за Европейски парламент, удължаване не е възможно след тази дата".

Всички едностранни ангажименти, изявления и други действия трябва да бъдат съвместими със споразумението за Брекзит, се уточнява в документа.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама