Задържаха трима ''ало'' измамници, източили близо 25 000 лева

15:00, 21 мар 19 25 1773 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Трима участници в схема за телефонни измами са задържани при операция на Главна дирекция "Национална полиция" и Областнити дирекции на МВР - Стара Загора и Русе, съобщиха от МВР.

Спецакцията за пресичане, разкриване и документиране на извършвани на територията на страната телефонни измами е проведена на 19 март.

Към 20:00 ч. на 19 март в гр. Бяла били задържани двама жители на село в Монтанска област, пътували в лек автомобил "Мазда". При претърсванета на колата униформените открили мобилни телефони, 9970 лв. и златни накити, които по първоначални данни са получени при извършени телефонни измами на териториите на Врачанска и Монтанска област.

Малко по-късно в Русе е задържан и мъж от Ветово, който е трябвало да получи пренасяните пари и златни накити.

В хода на разследването е установено, че тримата мъже са съпричастни и към четири телефонни измами, извършени на територията на Стара Загора за времето от 17.12.2018 г. до 28.02.2019 г., при които са отнети общо 24 970 лв. и за които са образувани и се водят досъдебни производства.

На задържаните са повдигнати обвинения и с постановление на РП - Стара Загора е наложена мярка за неотклонение "задържане под стража" за срок до 72 часа.

Работата по доказване на цялостната им престъпна дейност продължава в рамките на образуваните досъдебни производства.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама