И на 1 април ще се приемат корпоративни декларации

20:20, 21 мар 19 25 1059 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

И на 1 април 2019 г. ще се приемат годишни данъчни декларации за облагане с корпоративни данъци за 2018 г., тъй като законовият срок 31 март е в неделя, който е неприсъствен ден. Това съобщават от офиса на НАП в Хасково.

С тази декларация се подава и годишен отчет за дейността. В същия срок трябва да се плати и дължимият корпоративен данък след приспадане на направените авансови вноски. От НАП напомнят още, че всички декларации по Закона за корпоративното подоходно облагане, за които задължението за подаване възниква след 31.12.2017 г., се подават единствено по електронен път. Фирмите, които през миналата година не се осъществявали дейност вече не подават така наречената „нулева“ годишна данъчна декларация в НАП, а само приложение за стопанска неактивност в Националния статистически институт.

5 640 дружества от Хасково и областта  са подали до днес  корпоративните си декларации. Дължимите данъци по тях могат да се превеждат с банкова карта без такси, напомнят от офиса на приходната агенция. Това става по два начина – чрез електронна услуга, достъпна през портала за електронни услуги на НАП, както и чрез инсталираните физически ПОС терминали на работните места в салона за обслужване в Хасково. Плащането на задължението към хазната може да стане и във всяка банка с попълване на вносна бележка за плащане към бюджета. Неподаването на декларация се санкционира, като минималната глоба е 500 лева за юридическото лице и 200 лева за управителя на фирмата.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама