Вандали са повредили акведуктите на Бунарджика

13:30, 21 мар 19 / Общество 25 441 Шрифт:
Topnovini

За груба вандалска проява на хълм Бунарджика сигнализира кметът на пловдивския район „Централен“ Георги Стаменов. През нощта неизвестни извършители са счупили част от горния акведукт, след като са хвърлили тежко бетоново кошче от терасата.

Най-вероятно актът е умишлен, тъй като кошчето е носено от друга част на хълма. В следствие на злонамереното действие е счупен акведуктът.

Георги Стаменов призова гражданите да ценят и пазят направеното, защото то принадлежи на пловдивчани и трябва да се съхрани за поколенията. Той апелира, ако има свидетели на вандалския акт, да сигнализират компетентните органи.

На Бунарджика се изпълнява проект за облагородяването на парка. В рамките на проекта се възстановяват езерата, пързалките и акведуктите, като в момента се работи по долната им част. Ще бъдат изградени и различни кътове за отдих, ще бъдат поставени информационни табели за животинския и растителния свят.

Работи се и по подмяна на подземната инфраструктура – водопровод, канал, поливна система, електросистема, стълбове с осветление.

Предвижда се поставянето на художествено осветление и видеонаблюдение. Камерите ще осигуряват 24-часово наблюдение с цел сигурност на гражданите и опазване на обекта.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама