Откриха модерна наркооранжерия в Габрово

12:30, 21 мар 19 25 1437 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Модерно изградена наркооранжерия е разкрита при спецоперация на криминалисти на ОДМВР-Габрово. Иззети са 730 саксии с растения от рода на конопа, над 90 кг зелена и 35 г суха тревиста маса, реагирала на марихуана при наркотеста; задържани са 52-годишен местен жител и 21-годишна столичанка.

В хода на операцията е предприето претърсване на хале на бивше предприятие в града, където униформените открили помещение, специално пригодено за отглеждане на марихуана. От него са иззети общо 429 саксии с растения от рода на конопа и 64,705 кг зелена растителна маса, реагирала при тестовете на марихуана.

Помещението било обзаведено с изключително модерно оборудване за отглеждането на растенията - лампи с подходяща цветна температура, поливна система, вентилация, филтри, уреди за контрол на температурата и влажността, и др. На място криминалистите задържали 52-годишен местен жител и 21-годишна столичанка.

В рамките на разследването е установено, че в собствен имот в Драгановци габровецът е изградил миниоранжерия за отглеждане на марихуана. Оттам са иззети още 301 саксии с растение от рода на конопа, 27,226 кг зелена растителна маса и 35 грама суха маса, както и съответното оборудване.

По случая е образувано досъдебно производство по чл.354 в от НК, работата по документирането му продължава под наблюдението на районната прокуратура.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама