Кметът на Червен бряг: Не съм лобирал при обществените поръчки

09:05, 21 мар 19 / Политика 25 1466 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„Няма как да лобирам, макар че познавам фирмите. Би трябвало проверяващите да знаят, че обществените поръчки не се правят пряко от кмета”. Това заяви кметът на Червен бряг Данаил Вълов в ефира на Нова телевизия.

В сряда той беше разпитан в местното РПУ във връзка с разследване за злоупотреби с евросредства и програми за социално слаби.

„Културно нахлуха, като изключим тежко въоръжената жандармерия, която не беше необходима, но е право на органите да преценят кое е необходимо”, заяви Вълев.

На информациите в различни издания в интернет, че е платил гаранция, кметът отвърна, че няма как да е платил 75 000 лева за няколко часа.

„Цецка Илиева има собствена фирма и няма как да работи в моята. Била е счетоводител при мен, по времето, когато съм си ръководил бизнеса и не съм бил кмет”, коментира Вълов обвиненията в конфликт на интереси. Относно втората намесена фирма, той поясни, че е на жена, която живеела на съпружески начала с един от общинските съветници, но и това било нормално в малкия град.

Кметът на Червен бряг добави, че на позицията, на която е, можело да му бъде повдигнато обвинение по всяко време. „Не се притеснявам. Нека да отбележим, че не става въпрос за милиони левове. Юристите ми ще проверят повдигнатите обвинения”, каза още Вълов.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама