Готвят лагери за мигранти в Малко Търново и Елхово

14:55, 20 мар 19 25 1346 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Селище за 280 души в Малко Търново и за над 1600 – в Елхово ще се изгражда, става ясно от поръчка, обявена от МВР. Най-вероятно това ще са лагери за мигранти, тъй като и финансирането е европейско – от фонд "Убежище, миграция и интеграция", съобщава БНР.

Над 8 милиона ще бъдат вложени в площадки за разполагане на контейнери в Малко Търново, в Елхово и в Любимец. Бъдещият лагер в Малко Търново ще се намира на ул. „Княз Борис I“ 54. Той трябва да е за до 280 души на територия от 7,5 дка. Предвидено е обектите да са с монолитни огради, буферна зона, КПП, вътрешни огради, охранителни системи. Ще се изграждат контейнери за раздаване на храна, административни, за временно настаняване и санитарно-битови – бани и тоалетни.

В Елхово селището ще е на територията на Регионалната дирекция на гранична полиция. То ще е далеч по-голямо, на територия около 27 дка, за 1632 души, става ясно от обществената поръчка, която е обявена преди няколко дни.

Кметовете на Малко Търново и Елхово не бяха запознати с бъдещите планове на МВР. Градоначалникът на Малко Търново Илиян Янчев е в болнични и извън страната и обеща да провери информацията. Кметът на Елхово Петър Киров отказа коментар и поясни, че на дневен ред е подготовката за празника на града.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама