Какви етерични масла помагат срещу крампи в мускулите

18:20, 20 мар 19 25 1217 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Мускулните спазми са внезапни и много болезнени. Когато атаката настъпи, дискомфортът е неописуем. Крампите могат дори да прекъснат ежедневните ви дейности или съня ви. Обикновено този проблем се свързва с дефицит на някои минерали в организма, необходими за провеждането на импулсите от нервната система към мускулатурата, най-вече магнезий.

Мускулните крампи могат да засегнат всеки мускул, но най-често се случва в краката, долната част на гърба и корема. Те могат да настъпят и при пълна липса на движение.

За да намалите рисковете мъчителните крампи да се повторят, използвайте подходящи етерични масла. Редовното им приложение намалява честотата и интензитета на спазмите.

Масло от кипарис или хвойна

Кипарисът и хвойната са от едно семейство. Етеричното масло от тези растения е много ефективно в намаляването на крампите, защото има успокояващо действие, намаляващо оксидативния стрес в мускулите.

Масло от лавандула 

Лавандулата има силни антисептични и противовъзпалителни свойства. Това успокоява мускулите, намалява честотата на крампите, а в допълнение е ефикасна и срещу гъбички и безсъние. Маслото от лавандула ускорява процесите на зарастване на рани и потиска депресията.

Масло от черен пипер 

Черният пипер е неизменна част от повечето рецепти. Но неговите качества далеч надминават кулинарията. Маслото от черен пипер подобрява кръвообращението, повишава вътрешната телесна температура и стимулира заздравяването на тъканите. То потиска мускулните спазми и подобрява захранването на мускулите с кислород и хранителни вещества.

Масло от джинджифил 

Като природен антибиотик джинджифилът има мощни противовъзпалителни и спазмолитични свойства. Редовната му употреба намалява силата на атаките в мускулите и помага за по-бързото им отшумяване.

Масло от майорана 

Тази билка също има силни успокояващи свойства за мускулите. Тя допринася и за потискане на болката, възникнала вследствие на локални възпаления в тъканите.

Масло от мента

Неслучайно ментата е основна съставка в много успокояващи мехлеми и кремове. Етеричното масло от нея допринася за потискане на възпаленията, благодарение на силните противовъзпалителни свойства на билката. Ментата се понася добре и рядко предизвиква реакции, дори при чувствителна кожа.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама