Увеличават заплатите на медицинските сестри в "Пирогов"

12:10, 20 мар 19 / Общество 25 747 Шрифт:
Topnovini

Основните месечни възнаграждния на специалистите по здравни грижи в УМБАЛСМ „Пирогов“ ще бъдат увеличени от 1 април. Повишението ще бъде с 60 до 90 лева. Това предвижда анекс към Колективния трудов договор, подписан от синдикалната организация на КНСБ в здравното заведение.

След промяната редовите медицински сестри в отделение вече ще получават най-малко 920 лв., вместо досегашните 830 лв. Тези в детска клиника или кабинет ще получават минимално възнаграждение от 950 лв., вместо 875 лв. А пък минималната заплата на реанимационните или операционните сестри ще е в размер на 980 лв. Предвижда се още към тези средства да се начисляват и допълнителни възнаграждения, договорени в болницата, надбавки за трудов стаж, както и други придобивки.

"Това увеличение надминава заложеното в отрасловия колективен трудов договор и е доказателство, че при правилно управление на финансите и добър социален диалог, всяка болница може не само да достигне тези нива на заплащане, но и да ги задмине", коментира председателят на Федерацията на синдикатите в здравеопазването Иван Кокалов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама