Румен Петков: Лявото обединение няма да се случи

09:40, 20 мар 19 / Политика 25 2696 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Широкият ляв мандат няма да се случи. Това прогнозира председателят на АБВ Румен Петков пред БНТ.

"След като ние и още 7 партии обявихме идеята за свикване на референдум, другото мълчание е несериозно. Да загърбиш идеята за мира за разоръжаването е трудно обяснимо", коментира Петков по повод липсата на реакция от страна на БСП на партийната инициатива за предизвикване на референдум за неразпространение на ядреното оръжие.

Председателят на АБВ коментира, че е нападките на лидера на БСП Корнелия Нинова към Ивайло Калфин "са лъжа" и заяви, че когато той е бил социален министър най-много хора са получили увеличение на пенсиите.

Петков каза, че АБВ няма да приеме в листата си отпаднали кандидати за европейските избори на БСП и че партията има много номинации за вота.

Според него Елена Йончева е постъпила некоректно със Сергей Станишев, приемайки да бъде водач на листата на БСП. "Ръководството на БСП зашлеви не просто Сергей Станишев, а председателя на ПЕС", отбеляза Петков.

Той добави, че би посъветвал Станишев "ако има човешко и политическо достойнство" да не участва в предстоящите избори за Европейски парламент.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама