Алберт Попов: Яд ме е за Банско, но се надявам следващият път да се докажа

14:45, 19 мар 19 / Спорт 25 216 Topnovini
1

Яд ме е, че не успях да запиша класиране в топ 30 на гигантския слалом в Банско, но се надявам в бъдеще да имам шанса да се докажа пред родна публика, коментира най-добрият ни скиор Алберт Попов, предаде репортер на БГНЕС. 21-годишният софиянец и неговият треньор Ивайло Борисов бяха наградени за спортист и треньор №1 на месец януари. След това Попов говори пред медиите за трудностите по време на успешния изминал сезон.

Алберт Попов отпадна на финалите на Световната купа

“Изпълнихме си целта още в първия старт (20-то място в Леви, Финландия и попадане в точките за СК; б.а.) и оттам само можехме да надграждаме. Искахме още и още, но в края на сезона, са съжаление ми беше трудно. Спортът ни е труден, времето се променя, става по-топло и пистите са по-меки. Това не ми пасва, защото аз предпочитам стръмни и заледени трасета. Технически не бях зле, а пък и всеки си има свой собствен стил на каране. Естествено имам какво да подобрявам, но ще натрупам опит и ще гледам да съм постоянен”, заяви Попов.

Борисов получи от Алберт Попов картини и спортна екипировка

“Яд ме е, че не успях да запиша класиране в топ 30 на гигантския слалом в Банско, но бях много близо. 32-ра позиция на само 26 стотни от тридесетия – хората трудно могат да разберат колко малка е тази разлика всъщност. От друга страна, това беше най-хубавото ми спускане в дисциплината през сезона. Родната публика много ме надъха и мотивира. Надявам се да имам все повече световни купи в Банско са да се докажа и пред българската публика”, допълни Попов.

Цветанов подкрепи Алберт Попов в Банско

“Каквито и цели съм си поставял през сезоните до момента съм ги постигал и не съм бил разочарован, когато нещата не са се получавали. В Кицбюел беше най-трудно, защото трасето беше заледено, но аз обичам именно така и със стартов №71 записах шесто време. Много хора казваха, че това е нещо невиждано до сега”, каза Попов.

“Хубаво е да знаеш кога тялото ти казва да спреш и се оттеглиш на върха в спорта. Той е страхотен човек”‘, заяви Попов по повод отказа на един от неговите идоли в ските – 34-годишният германец Феликс Нойройтер, след края на сезона.

Ключови думи

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани