В сряда ще превали, температурите се понижават слабо

07:15, 20 мар 19 25 723 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

През нощта над Западна България ще е предимно ясно, а над останалите райони облачността ще е значителна. В сутрешните часове на места, главно в източните райони видимостта ще е намалена. Минималните температури ще бъдат предимно
между 3 и 8 градуса.

В сряда облачността ще се увеличава и вплътнява и на места в югоизточната половина от страната ще има превалявания от дъжд. Вятърът ще се ориентира от север-североизток и ще е до умерен. С него ще нахлува сравнително студен въздух и температурите слабо ще се понижат, като максималните ще бъдат 15-20 градуса.

По Черноморието облачността ще е значителна. На отделни места ще превали слаб дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще бъдат 10-13 градуса. Температурата на морската вода ще бъде 8-9 градуса. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.

Над планините ще е предимно облачно. На много места ще има слаби валежи от дъжд, над 1800 метра - от слаб сняг. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Максималната температура на височина 1200 м ще бъде около 8 градуса, на 2000 м - около 1 градус.

В четвъртък над Западна и Централна България облачността ще бъде предимно значителна. На места там ще има превалявания от дъжд. Ще продължи да духа слаб до умерен северсевероизточен вятър. Дневните температури ще са предимно между 13 и 18 градуса, сутрешните - между 3 и 8 градуса.

В петък валежи са малко вероятни. Облачността ще се разкъса и ще намалее до предимно слънчево. Ще се понижат минималните температури, а дневните ще започнат да се повишават.

Астрономическата пролет ще настъпи на 20-ти март в 23:58 часа.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама