Спецсъдът гледа делото срещу Дянков, Прокопиев и Трайков

09:10, 19 мар 19 / Политика 25 1036 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Специализираният съд ще заседава по делото срещу Симеон Дянков, Трайчо Трайков и Иво Прокопиев. Тримата са обвинени в това, че през 2011г. са участвали в продажбата на 33% от акциите на електроразпределителното дружество EVN на занижени цени. Специализираният наказателен съд вече разпита няколко свидетели по делото, сред които и тогавашния шеф на Агенцията за приватизация и настоящ министър Емил Караниколов.

На 3 октомври Специализираната прокуратура внесе отново в Специализирания наказателен съд обвинителен акт по делото за продажба на занижени цени на държавния дял от енергоразпределителното дружество EVN. Според държавното обвинение бившият вицепремиер Симеон Дянков и бизнесменът Иво Прокопиев са извършили длъжностно престъпление, от което са настъпили значителни вредни последици, които възлизат близо на 28 милиона лева щети на държавния бюджет.

Други трима от привлечените - изпълнителният директор на „Булброкърс“ Радослав Рачев, Петър Василев и Любомир Евстатиев са обвинени за съзнателно нанасяне на щети на чуждо имущество в особено големи размери.

Бившият министър на икономиката и енергетиката Трайчо Трайков е обвинен за това, че като длъжностно лице не е положил достатъчно грижи за повереното му имущество, от което са настъпили вреди в особено големи размери, престъплението представлява особено тежък случай.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама