Британското правителство се надява сделката за Brexit да бъде одобрена във вторник

15:50, 18 мар 19 / Свят 25 792 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Британското правителство ще поиска във вторник ново гласуване на сделката на Тереза Мей за Brexit, само ако е сигурно, че разделената Камара на общините ще я подкрепи при трети опит. Това съобщи външният министър Джереми Хънт, цитиран от Reuters.

В отговор на въпрос дали във вторни ще има ново гласуване, Хънт, който е в Брюксел за разговори с колегите си от ЕС, каза пред журналисти: "Надяваме се да има. Но трябва да сме сигурни, че ще имаме нужната бройка". "Рискът от излизане без сделка, поне що се отнася до британския парламент, избледня, но рискът от парализа на Брекзит не е", каза външният министър. Според британския първи дипломат има известни признаци, че сделката на Мей ще бъде прокарана.

Подкрепящ Brexit британски депутат обаче каза, че много хора в парламента все още са против сделката на Мей за напускане на ЕС и че несъгласието им не е само към предпазния механизъм за ирландската граница.

"Това е много лошо споразумение", каза депутатът Джон Редууд по радио Би Би Си. "Твърде много хора споделят моята загриженост, че нямаме нужда от този вид обвързващ договор. Става дума за много хора и те не са само от ERG (The European Research Group/Европейската изследователска група, включваща депутати консерватори, които са срещу членство в ЕС), които особено силно се стремят да издействат правилния Brexit", добави Редууд, цитиран от Ройтерс.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама