Михаил Миков: Нинова иска да отстрани Станишев

08:40, 18 мар 19 / Политика 25 1171 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Истината е, че Корнелия Нинова иска да отстрани Сергей Станишев. Това е поредното отлюспване – процесът на болшевизация в партията, който е очевиден. От около два месеца е ясно, че председателят на ПЕС е нежелан в листата от Нинова и ръководството, въпреки желанието на голяма част от партийни членове и партийни организации". Това каза Михаил Миков от БСП пред Нова телевизия.

"В неделя много членове на Националния съвет изразиха основателни съмнения в начина, по който се проведе гласуването", каза още той.

„Нека имаме още нещо предвид. Поне 20 души – членове на НС, са в трудово-правни отношения с Нинова. Познайте те как ще гласуват? Не оспорвам гласуването. Въпросът е, че последните два месеца имаше явна тенденция за натиск за отстраняване на Станишев”, каза той.

Според Миков, Елена Йончева е използвана от Корнелия Нинова в конфликта и със Станишев. „Аз не казвам, че Елена няма своите качества. Не казвам, че Елена не може да бъде достоен представител в Европейския парламент, но казвам, че начинът, по който се случи всичко имаше за цел отново да конфронтира, да противопостави и да се „натрие носът” на Станишев, защото ние в България обичаме да разчистваме сметки”, заяви депутатът.

Миков обяви, че не желае да бъде представител на БСП в която и да е листа при сегашното ръководство: „Няма как да се приеме , че ние сме омръзнали лица за вътрешни избори, но в същото време да не сме омръзнали лица за друг избор”.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама