САЩ няма да остави свои войници в Сирия

08:30, 18 мар 19 / Свят 25 1080 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Началникът на щабовете на американската армия генерал Джоузеф Дънфорд опроверга съобщенията за планове на Пентагона да остави хиляди войници в Сирия, съобщи БГНЕС.

По-рано от "Уолстрийт джърнъл" съобщиха, че САЩ „планират да продължат да работят с кюрдски сили, въпреки заплахите на Турция да пресече границата и да атакува кюрди”. Според източници на вестника във връзка с тези планова около хиляда американски войници могат да останат в Сирия.

„Твърдението, което един голям американски вестник направи днес, че американските военни разработват планове да оставят близо 1000 американски войници в Сирия, всъщност е неправилно. Не е имало промени в плана през февруари, ние продължаваме да изпълняваме заповедите на президента – изтегляне на американските войници”, се казва в изявление на Дънфорд, което е разпространено от пресслужбата на Пентагона.

„Ние продължаваме да провеждаме подробно военно планиране с турския генерален щаб, за да решим проблемите на сигурността по турско-сирийската граница. Планирането е продуктивно и имаме концепция, която ще бъде актуализирана през следващите дни”, се казва в изявлението.

В края на 2018 г. американският президент Доналд Тръмп обяви изтегляне на американските войски от Сирия.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама